Catering, co to znaczy?

Date 11 sep 2011

image

Catering to obsługa gastronomiczna przyjęć czy bankietów, ale także codzienne dostarczanie posiłków do różnych miejsc, czy obsługa gastronomiczna konferencji lub innych spotkań. Zazwyczaj polega ona po prostu na dostarczenie zamówionej wcześniej określonej ilości posiłków na miejsce. Jednak za odpowiednią opłatą można zapewnić sobie pełną obsługę kelnerską dla danego wydarzenia. To bardzo wygodna forma, jeśli nie mamy czasu na gotowanie, lub miejsce, w którym organizujemy spotkanie nie posiada swojego zaplecza kuchennego. Z powodu dużego zainteresowania taką formą obsługi gastronomicznej pojawia się coraz więcej firm oferującej tego typu usługi. To dobry sposób na zaoszczędzenie czasu i nerwów przed uroczystością. Dzięki obsłudze cateringowej mamy możliwość zaserwowania gościom różnorodnych lub skomplikowanych dań, których sami nie bylibyśmy w stanie przyrządzić. Jeśli mamy problem ze znajomościom jakiegoś rodzaju kuchni, który najlepiej przypadłby do gustu naszym gościom to warto zwrócić się w tym przypadku do specjalistów, którzy rozwiążą problem za nas, a nasi goście będą zachwyceni zaserwowanym przez nas posiłkiem. Na chwilę obecną na rynku pojawiło się tyle firm cateringowych, że możemy przebierać w ich ofercie oraz mamy możliwość znalezienia odpowiedniej dla nas ceny. Dzięki nim możemy pozwolić sobie na różnorodność.

Co dobrego ugotować

Date on 29 aug 2011

  • O właściwym przechowywaniu żywności
  • Jak idealnie smażyć potrawy
  • Jak przyrządzić ciecierzycę
  • Do czego można wykorzystać kuskus
  • Jak przechowywać żywność
  • O jadalnych odmianach dyni
  • Zastępujemy mleko krowie w kuchni
  • Jak gotować fasolę
  • Jak przygotować marynatę do wołowej pieczeni
  • Sposoby zagęszczania zup
  • Czym posypać upieczone ciasto
  • Jak zrobić faszerowane pieczarki
  • Z czym podawać szparagi
  • O różnych rodzajach mąki
  • Do czego można wykorzystać płatki kukurydziane
  • O grzybach leśnych
  • Jak przygotować domowy aromat do ciast
  • Jak przygotować oleje smakowe w domu
  • O olejach i oliwie
  • Potrawy z leśnych grzybów
  • Jak przygotować kawę
  • Jak przyrządzić pieczeń rzymską
  • O potrawach z kapusty
  • Zdrowe koktajle dla dzieci
  • Roladki z piersi indyka
  • O sosach i dipach
  • Muffinki nie tylko na słodko
  • Jak gotować i z czym podawać kasze
  • Pierś z kurczaka faszerowana szpinakiem
  • Czekolada w kuchni
  • Jak upiec pyszną gęś
  • Wigilijna kapusta z grzybami
  • Pierś z kurczaka w koperkowym sosie
  • Wyborne czekoladowe paluszki
  • Zapiekanka ziemniaczana z dodatkiem ziół
  • O orzechach w kuchni
  • Sałatka z czerwonych buraczków
  • Kilka przydatnych w kuchni porad
  • Pyszne przetwory z żurawiny
  • Idealnie upieczony drób
  • Przygotowujemy śledziową sałatkę
  • Przepis na ziemniaczane knedle
  • Drożdżowy kulebiak na wigilię
  • Pieczony kurczak w glazurze miodowej
  • Jak gotować i podawać szparagi
  • Smaczne placki ziemniaczane
  • Gotujemy zupę z cukinii
  • Biała kiełbasa pieczona z jabłkami
  • Pieczony kurczak z 3 sosami
  • Kiełki roślin – zdrowy dodatek do potraw
  • Jak przyrządzać bakłażana?
  • Zadbaj o urozmaicenia w swojej kuchni
  • Śledzie po wileńsku
  • Zdrowa przekąska – samodzielnie zrobiony kisiel
  • Sałatka jarzynowa inna niż zwykle
  • Z czym podawać pieczoną rybę?
  • Niebanalny pomysł na śledzie – z korzenną nutą
  • Co przygotowywać z kapusty?
  • Do czego używać dyni?
  • Co podawać na śniadanie?
  • Zdrowa żywność wciąż niepopularna
  • Nie chcesz gotować? Skorzystaj z cateringu!
  • Mała popularność cateringu wśród Polaków
  • Warto inwestować w sprzęt kuchenny dobrej jakości
  • Gotowanie – wiedza tajemna, którą każdy może posiąść
  • Jak nauczyć się gotować?
  • Gotowanie można polubić!
  • Warto polubić potrawy z parowaru
  • Kuchenne sprzęty ułatwiające życie
  • Na co zwrócić uwagę, wybierając catering?
  • Barszcz z uszkami nie tylko od święta
  • Duszony łosoś w ogórkach, czyli coś niebanalnego
  • Jarskie kotlety lepsze niż mięsne
  • Kapuściana zupa dobra na jesienne chłody
  • Oryginalne sałatki w słoikach
  • Dynia na różne sposoby
  • Polędwica w koszulce – potrawa łatwa, ale wyrafinowana
  • Dlaczego warto zaglądać na blogi kulinarne?
  • Jak polubić owoce morza?
  • Jak gotować tanio, ale dobrze?
  • Czy trzeba wystrzegać się kostek rosołowych i zup w proszku?
  • Korzystanie z cateringu – tak czy nie?
  • Wykwintna potrawa – tatar śledziowy
  • Zdrowe strączkowe – przepis na sałatkę fasolową
  • Jak przygotować idealną kapustę z grochem?
  • Jedzmy ryby jak najczęściej
  • Eksperymenty w kuchni bardzo wskazane
  • Chłodnik – niezastąpiony latem, ale pyszny przez cały rok
  • Z czego przyrządzać zapiekanki?
  • Polska kuchnia też może być zdrowa
  • Catering, co to znaczy?
  • Catering na wesele
  • Catering dla szkół
  • Catering na szkolenie dla pracowników
  • Catering na urodziny dziecka
  • Catering dla szpitala
  • Catering dla diabetyka
  • Catering dietetyczny
  • Catering na wigilię
  • Catering na Wielkanoc
  • Catering na sylwestra
  • Gotowanie potrawy na święta Bożego Narodzenia
  • Gotowanie potrawy na Wielkanoc
  • Gotowanie potrawy dietetycznej
  • Gotowanie potrawy dla dzieci
  • Gotowanie potrawy dla niemowląt
  • Gotowanie potrawy dla diabetyków
  • Gotowanie potrawy dla matki karmiącej
  • Gotowanie potrawy dla osoby z problemami układu pokarmowego
  • Gotowanie potraw na imprezę dla młodzieży
  • Zdrowe gotowanie dla najmłodszych
  • Zdrowe gotowanie na czasie
  • Katering na przyjęcie w domu
  • Gotowanie pierwszych obiadków dla niemowlęcia
  • Ryba na talerzu
  • ryby gotowane na parz
  • Co ułatwia trawienie
  • Zdrowa żywność
  • Co dobrego w warzywach
  • Dlaczego warzywa są dobre?
  • Wartość domowych posiłków
  • Sposoby przetwarzania żywności
  • Czym jest przetwarzanie żywności
  • Wspólne gotowanie z dzieckiem
  • Gotowanie z dzieckiem
  • Dietetyczny katering w służbie zgrabnej sylwetki
  • Zdrowy katering na nasze zdrowie

  • Catering na wesele
    Planujesz uroczystość z powodu zmiany stanu cywilnego? Sala, na której organizujesz wesele nie posiada swojego zaplecza gastronomicznego, a może organizujesz przyjęcie w domu? Zapomnij o gotowaniu na własne wesele jak odbywało się to kilka lat wstecz na salach przy remizach strażackich. Teraz możesz pozwolić sobie na spokój i ekstrawaga ...
    Catering dla szkół
    Jak wiadomo od pokoleń są w szkołach stołówki, które serwują dzieciom na przerwach przepyszne ciepłe obiady. Do tej pory tradycją były również kuchnie szkolne, gdzie każdego dnia przygotowywało się dla wychowanków syte, zdrowe i różnorodne obiady. Jednak od kilku lat kuchnie bywają wyparte przez firmy cateringowe, które na zlece ...
    Catering na szkolenie dla pracowników
    Czeka was długie siedzenie w pracy podczas obowiązkowego szkolenia dla Twoich pracowników? Pamiętaj, by zniwelować niedogodności oferując im, chociaż gorącą kawę i herbatę. Jednak najlepszym posunięciem z Twojej strony będzie zapewnienie im również jakiegoś posiłku. Nie mówię tutaj o wystawnym obiedzie, ale spokojnie możesz zas ...

    Page 1 of 2 1 2 »