Catering dla szpitala

Date 11 sep 2011

image

Ogromne szpitalne kuchnie, w których mogli zjeść także odwiedzający odeszły już dawno do lamusa i z roku na rok wypierają je firmy cateringowe, które z zewnątrz dowożą posiłki dla pacjentów szpitala wedle wytycznych, jakie dostają od zleceniodawcy, czyli dyrektora szpitala. Posiłki te dostosowane są indywidualnie do oddziałów, jakie w danym szpitalu znajdziemy. Oczywiste jest to, że firmy cateringowe nie zaserwują pacjentom dań, których ze względów zdrowotnych nie mogliby zjeść. Jednak praca firm cateringowych kończy się na dostarczeniu posiłków na teren szpitala, dalej zajmują się tym już zatrudnione specjalnie do tego pracownicy szpitala, którzy rozwożą posiłki do wszystkich pacjentów. Pracownicy firm cateringowych nie mogą wchodzić na teren oddziałów szpitalnych w celu dostarczenia im posiłków. Korzystanie z usług takich firm to dla szpitali ogromna oszczędność, dlatego stało się to w tak krótkim czasie niezwykle popularne. Należy pamiętać, że jedzenie proponowane przez firmy cateringowe, często jest dużo lepszej jakości niż to, które było wcześniej serwowane przez kuchnię znajdującą się na terenie szpitala. Catering w szpitalu wychodzi wszystkim na lepsze, pacjenci są bardziej zadowoleni, a budżet szpitala odciążony, niestety musiało się to wiązać ze zwolnieniami personelu kuchennego szpitala. poznaj projetky i aranacje homekoncept.shop

Co dobrego ugotować

Date on 29 aug 2011

  • O właściwym przechowywaniu żywności
  • Jak idealnie smażyć potrawy
  • Jak przyrządzić ciecierzycę
  • Do czego można wykorzystać kuskus
  • Jak przechowywać żywność
  • O jadalnych odmianach dyni
  • Zastępujemy mleko krowie w kuchni
  • Jak gotować fasolę
  • Jak przygotować marynatę do wołowej pieczeni
  • Sposoby zagęszczania zup
  • Czym posypać upieczone ciasto
  • Jak zrobić faszerowane pieczarki
  • Z czym podawać szparagi
  • O różnych rodzajach mąki
  • Do czego można wykorzystać płatki kukurydziane
  • O grzybach leśnych
  • Jak przygotować domowy aromat do ciast
  • Jak przygotować oleje smakowe w domu
  • O olejach i oliwie
  • Potrawy z leśnych grzybów
  • Jak przygotować kawę
  • Jak przyrządzić pieczeń rzymską
  • O potrawach z kapusty
  • Zdrowe koktajle dla dzieci
  • Roladki z piersi indyka
  • O sosach i dipach
  • Muffinki nie tylko na słodko
  • Jak gotować i z czym podawać kasze
  • Pierś z kurczaka faszerowana szpinakiem
  • Czekolada w kuchni
  • Jak upiec pyszną gęś
  • Wigilijna kapusta z grzybami
  • Pierś z kurczaka w koperkowym sosie
  • Wyborne czekoladowe paluszki
  • Zapiekanka ziemniaczana z dodatkiem ziół
  • O orzechach w kuchni
  • Sałatka z czerwonych buraczków
  • Kilka przydatnych w kuchni porad
  • Pyszne przetwory z żurawiny
  • Idealnie upieczony drób
  • Przygotowujemy śledziową sałatkę
  • Przepis na ziemniaczane knedle
  • Drożdżowy kulebiak na wigilię
  • Pieczony kurczak w glazurze miodowej
  • Jak gotować i podawać szparagi
  • Smaczne placki ziemniaczane
  • Gotujemy zupę z cukinii
  • Biała kiełbasa pieczona z jabłkami
  • Pieczony kurczak z 3 sosami
  • Kiełki roślin – zdrowy dodatek do potraw
  • Jak przyrządzać bakłażana?
  • Zadbaj o urozmaicenia w swojej kuchni
  • Śledzie po wileńsku
  • Zdrowa przekąska – samodzielnie zrobiony kisiel
  • Sałatka jarzynowa inna niż zwykle
  • Z czym podawać pieczoną rybę?
  • Niebanalny pomysł na śledzie – z korzenną nutą
  • Co przygotowywać z kapusty?
  • Do czego używać dyni?
  • Co podawać na śniadanie?
  • Zdrowa żywność wciąż niepopularna
  • Nie chcesz gotować? Skorzystaj z cateringu!
  • Mała popularność cateringu wśród Polaków
  • Warto inwestować w sprzęt kuchenny dobrej jakości
  • Gotowanie – wiedza tajemna, którą każdy może posiąść
  • Jak nauczyć się gotować?
  • Gotowanie można polubić!
  • Warto polubić potrawy z parowaru
  • Kuchenne sprzęty ułatwiające życie
  • Na co zwrócić uwagę, wybierając catering?
  • Barszcz z uszkami nie tylko od święta
  • Duszony łosoś w ogórkach, czyli coś niebanalnego
  • Jarskie kotlety lepsze niż mięsne
  • Kapuściana zupa dobra na jesienne chłody
  • Oryginalne sałatki w słoikach
  • Dynia na różne sposoby
  • Polędwica w koszulce – potrawa łatwa, ale wyrafinowana
  • Dlaczego warto zaglądać na blogi kulinarne?
  • Jak polubić owoce morza?
  • Jak gotować tanio, ale dobrze?
  • Czy trzeba wystrzegać się kostek rosołowych i zup w proszku?
  • Korzystanie z cateringu – tak czy nie?
  • Wykwintna potrawa – tatar śledziowy
  • Zdrowe strączkowe – przepis na sałatkę fasolową
  • Jak przygotować idealną kapustę z grochem?
  • Jedzmy ryby jak najczęściej
  • Eksperymenty w kuchni bardzo wskazane
  • Chłodnik – niezastąpiony latem, ale pyszny przez cały rok
  • Z czego przyrządzać zapiekanki?
  • Polska kuchnia też może być zdrowa
  • Catering, co to znaczy?
  • Catering na wesele
  • Catering dla szkół
  • Catering na szkolenie dla pracowników
  • Catering na urodziny dziecka
  • Catering dla szpitala
  • Catering dla diabetyka
  • Catering dietetyczny
  • Catering na wigilię
  • Catering na Wielkanoc
  • Catering na sylwestra
  • Gotowanie potrawy na święta Bożego Narodzenia
  • Gotowanie potrawy na Wielkanoc
  • Gotowanie potrawy dietetycznej
  • Gotowanie potrawy dla dzieci
  • Gotowanie potrawy dla niemowląt
  • Gotowanie potrawy dla diabetyków
  • Gotowanie potrawy dla matki karmiącej
  • Gotowanie potrawy dla osoby z problemami układu pokarmowego
  • Gotowanie potraw na imprezę dla młodzieży
  • Zdrowe gotowanie dla najmłodszych
  • Zdrowe gotowanie na czasie
  • Katering na przyjęcie w domu
  • Gotowanie pierwszych obiadków dla niemowlęcia
  • Ryba na talerzu
  • ryby gotowane na parz
  • Co ułatwia trawienie
  • Zdrowa żywność
  • Co dobrego w warzywach
  • Dlaczego warzywa są dobre?
  • Wartość domowych posiłków
  • Sposoby przetwarzania żywności
  • Czym jest przetwarzanie żywności
  • Wspólne gotowanie z dzieckiem
  • Gotowanie z dzieckiem
  • Dietetyczny katering w służbie zgrabnej sylwetki
  • Zdrowy katering na nasze zdrowie

  • Catering dla diabetyka
    Cierpisz na cukrzycę i obawiasz się zamawiania posiłków od firm cateringowych? Teraz masz problem z głowy, bowiem powstały gałęzie firm cateringowych zajmujące się przygotowywaniem i dostarczaniem posiłków dla diabetyków. Nie musisz się obawiać takiego jedzenia, bowiem przygotowywane jest ono według wszystkich panujących norm dla o ...
    Catering dietetyczny
    Nastała moda na wszelkie diety, czy życie w ogólnym nurcie fit. Każdego dnia miliony osób pędzą na siłownie by pozbyć się zbędnych kilogramów. Naprzeciw oczekiwaniom takiego klienta wyszły firmy cateringowe, które zaczęły w swojej ofercie dodawać dania, które nadają się do jedzenia w trakcie wysiłku fizycznego, czy podczas trwa ...
    Catering na wigilię
    Jesteś bardzo zabiegana, a na wigilię ma zjechać do Ciebie cała rodzina? Nie trać czasu na długie stanie w kuchni przy garach, sięgnij po bardzo zróżnicowaną ofertę firm cateringowych, które wyręczą Cię w tych mozolnych przygotowaniach, a Ty będziesz mogła się cieszyć czasem spędzonym z dawno niewidzianą rodziną. Firmy caterin ...

    Page 1 of 2 1 2 »