Dietetyczny katering w służbie zgrabnej sylwetki

Date 11 sep 2011

image

Każda osoba, która kiedykolwiek była na diecie wie, jak wiele jej utrzymania wymaga poświęceń. Najważniejsze jest przestrzeganie zasad diety, która najbezpieczniejsza jest z polecenia dietetyka. Ilość owoców, warzyw, płynów, kaloryczność potraw sprawia, że często zniechęcamy się do tego typu przedsięwzięć. Efekty nie pojawiają się od razu, ale warto na nie poczekać. Należy kupować produkty zdrowe, idealnie by było, aby pochodziły z ekologicznych upraw, lub własnej działki. Wydaje się, że owoce i warzywa są bardzo bezpieczne i można jej jeść do woli, ale niestety nie jest to do końca prawda. Nawet takie produkty mają określoną ilość kalorii, których nie można spożywać do oporu, a zawarte w nich cukry również nie przysłużą się zdrowiu. Gotować powinno się z odmierzonych produktów, zgodnie z przepisem, dowolność raczej nie jest zalecana w dietach odchudzających czy zdrowotnych. A co jeśli nie można pozwolić sobie na gotowanie w domu wszystkich posiłków, bądź nie mamy dostępu do źródła warzyw i owoców pochodzących z pewnych, nieskażonych zanieczyszczeniami miejsc. Istnieje coś takiego jak katering dietetyczny, który zdejmuje z nas kłopot z dopilnowaniem wszelkich zaleceń. Zazwyczaj firmy kateringowe dbają o klientów w pełnym zakresie, gwarantując 5 posiłków dziennie: śniadanie, obiad, kolacja oraz dwie przekąski, które należy spożyć pomiędzy trzema podstawowymi posiłkami. Do klienta należy oczywiście pilnowanie godzin przyjmowania posiłków, ponieważ muszą one być spożywane najlepiej, co 3 lub 3, 5 godziny.

Co dobrego ugotować

Date on 29 aug 2011


Zdrowy katering na nasze zdrowie
Posiłki przygotowane smacznie, różnorodnie i lekkostrawnie wyjątkowo przysłużą się naszemu organizmowi. Aby zniwelować uczucie głodu, należy je dobrze pogryźć i przeżuć, oraz popić większą ilości wody, to da uczucie sytości na dłużej i sprawi, że dieta szybciej przyniesie upragnione efekty. Najczęściej firmy współpracują ...
Jak idealnie smażyć potrawy
Choć potrawy smażone nie należą do potraw zdrowych, to jednak wszyscy chętnie je jadamy. Warto więc poznać zasady przyrządzania smażonych potraw, jeśli przy ich przygotowaniu będziemy się kierowali podanymi wskazówkami, to potrawy przyrządzone zgodnie z nimi będą zawierały mniejszą ilość kalorii, będą też zawierały mniejszą ...
Jak przyrządzić ciecierzycę
Ciecierzyca jest rośliną strączkową mało znaną w naszym kraju. Roślina ta pochodzi z Azji. Bardzo często nazywana jest także cieciorką. Jest ona jednym ze źródeł bardzo cennego białka, dlatego powinna znaleźć się nie tylko w diecie osób na diecie wegetariańskiej, ale nas wszystkich. Zanim przystąpimy do przygotowania potraw z ci ...

Page 1 of 2 1 2 »