slide1 slide2 slide3

Gotowanie potrawy dla dzieci

Date 11 sep 2011

image

Gotowanie potraw dla dzieci to bardzo trudne zadanie. Dość, że mamy dość ograniczony wybór to jeszcze musimy wpasować się w gusta maluszka. Dzieci nie mogą jeść dzieci ostrych oraz ciężkostrawnych. Serwując dzieciom nieodpowiednie dania możemy wyrządzić krzywdę. Należy pamiętać, że są rzeczy, których dzieci nie powinny kategorycznie jeść. Mowa tutaj o grzybach lub surowych produktach takich jak jajka bądź ryby, czy mięso. Dlaczego? Dlatego, że jeśli cokolwiek złego znajduje się w tych produktach, jakie baterie lub gdy grzyb jest nie jadalny to organizm dziecka nie poradzi sobie ze strawieniem tego. Podanie dziecku takich produktów może doprowadzić do nieodwracalnych uszkodzeń w organizmie dziecka. Gdy już wybierzemy odpowiednie produkty musimy pamiętać, że dobrym zachęceniem dziecka do zjedzenia danej potrawy warto stworzyć ją piękną i kolorową, a najlepiej, jeśli będzie ona ukształtowana w jakieś formę. Furorę robią kanapeczki ukształtowane w zwierzątka, które wydają się być dziecku bardzo atrakcyjne, a zarazem smaczniejsze. Do gotowania dla dzieci warto się przygotować już na samym początku, zaleca się zapoznanie się z literaturą specjalistyczną, co dzieci mogą jeść, a czego nie. Gotowanie dla dzieci może być ogromną przyjemnością, ale można też zrobić dziecku krzywdę przez nieodpowiednie przygotowanie potrawy. Nie zapominaj o tym. System reklamy Test

Co dobrego ugotować

Date on 29 aug 2011

  • O właściwym przechowywaniu żywności
  • Jak idealnie smażyć potrawy
  • Jak przyrządzić ciecierzycę
  • Do czego można wykorzystać kuskus
  • Jak przechowywać żywność
  • O jadalnych odmianach dyni
  • Zastępujemy mleko krowie w kuchni
  • Jak gotować fasolę
  • Jak przygotować marynatę do wołowej pieczeni
  • Sposoby zagęszczania zup
  • Czym posypać upieczone ciasto
  • Jak zrobić faszerowane pieczarki
  • Z czym podawać szparagi
  • O różnych rodzajach mąki
  • Do czego można wykorzystać płatki kukurydziane
  • O grzybach leśnych
  • Jak przygotować domowy aromat do ciast
  • Jak przygotować oleje smakowe w domu
  • O olejach i oliwie
  • Potrawy z leśnych grzybów
  • Jak przygotować kawę
  • Jak przyrządzić pieczeń rzymską
  • O potrawach z kapusty
  • Zdrowe koktajle dla dzieci
  • Roladki z piersi indyka
  • O sosach i dipach
  • Muffinki nie tylko na słodko
  • Jak gotować i z czym podawać kasze
  • Pierś z kurczaka faszerowana szpinakiem
  • Czekolada w kuchni
  • Jak upiec pyszną gęś
  • Wigilijna kapusta z grzybami
  • Pierś z kurczaka w koperkowym sosie
  • Wyborne czekoladowe paluszki
  • Zapiekanka ziemniaczana z dodatkiem ziół
  • O orzechach w kuchni
  • Sałatka z czerwonych buraczków
  • Kilka przydatnych w kuchni porad
  • Pyszne przetwory z żurawiny
  • Idealnie upieczony drób
  • Przygotowujemy śledziową sałatkę
  • Przepis na ziemniaczane knedle
  • Drożdżowy kulebiak na wigilię
  • Pieczony kurczak w glazurze miodowej
  • Jak gotować i podawać szparagi
  • Smaczne placki ziemniaczane
  • Gotujemy zupę z cukinii
  • Biała kiełbasa pieczona z jabłkami
  • Pieczony kurczak z 3 sosami
  • Kiełki roślin – zdrowy dodatek do potraw
  • Jak przyrządzać bakłażana?
  • Zadbaj o urozmaicenia w swojej kuchni
  • Śledzie po wileńsku
  • Zdrowa przekąska – samodzielnie zrobiony kisiel
  • Sałatka jarzynowa inna niż zwykle
  • Z czym podawać pieczoną rybę?
  • Niebanalny pomysł na śledzie – z korzenną nutą
  • Co przygotowywać z kapusty?
  • Do czego używać dyni?
  • Co podawać na śniadanie?
  • Zdrowa żywność wciąż niepopularna
  • Nie chcesz gotować? Skorzystaj z cateringu!
  • Mała popularność cateringu wśród Polaków
  • Warto inwestować w sprzęt kuchenny dobrej jakości
  • Gotowanie – wiedza tajemna, którą każdy może posiąść
  • Jak nauczyć się gotować?
  • Gotowanie można polubić!
  • Warto polubić potrawy z parowaru
  • Kuchenne sprzęty ułatwiające życie
  • Na co zwrócić uwagę, wybierając catering?
  • Barszcz z uszkami nie tylko od święta
  • Duszony łosoś w ogórkach, czyli coś niebanalnego
  • Jarskie kotlety lepsze niż mięsne
  • Kapuściana zupa dobra na jesienne chłody
  • Oryginalne sałatki w słoikach
  • Dynia na różne sposoby
  • Polędwica w koszulce – potrawa łatwa, ale wyrafinowana
  • Dlaczego warto zaglądać na blogi kulinarne?
  • Jak polubić owoce morza?
  • Jak gotować tanio, ale dobrze?
  • Czy trzeba wystrzegać się kostek rosołowych i zup w proszku?
  • Korzystanie z cateringu – tak czy nie?
  • Wykwintna potrawa – tatar śledziowy
  • Zdrowe strączkowe – przepis na sałatkę fasolową
  • Jak przygotować idealną kapustę z grochem?
  • Jedzmy ryby jak najczęściej
  • Eksperymenty w kuchni bardzo wskazane
  • Chłodnik – niezastąpiony latem, ale pyszny przez cały rok
  • Z czego przyrządzać zapiekanki?
  • Polska kuchnia też może być zdrowa
  • Catering, co to znaczy?
  • Catering na wesele
  • Catering dla szkół
  • Catering na szkolenie dla pracowników
  • Catering na urodziny dziecka
  • Catering dla szpitala
  • Catering dla diabetyka
  • Catering dietetyczny
  • Catering na wigilię
  • Catering na Wielkanoc
  • Catering na sylwestra
  • Gotowanie potrawy na święta Bożego Narodzenia
  • Gotowanie potrawy na Wielkanoc
  • Gotowanie potrawy dietetycznej
  • Gotowanie potrawy dla dzieci
  • Gotowanie potrawy dla niemowląt
  • Gotowanie potrawy dla diabetyków
  • Gotowanie potrawy dla matki karmiącej
  • Gotowanie potrawy dla osoby z problemami układu pokarmowego
  • Gotowanie potraw na imprezę dla młodzieży
  • Zdrowe gotowanie dla najmłodszych
  • Zdrowe gotowanie na czasie
  • Katering na przyjęcie w domu
  • Gotowanie pierwszych obiadków dla niemowlęcia
  • Ryba na talerzu
  • ryby gotowane na parz
  • Co ułatwia trawienie
  • Zdrowa żywność
  • Co dobrego w warzywach
  • Dlaczego warzywa są dobre?
  • Wartość domowych posiłków
  • Sposoby przetwarzania żywności
  • Czym jest przetwarzanie żywności
  • Wspólne gotowanie z dzieckiem
  • Gotowanie z dzieckiem
  • Dietetyczny katering w służbie zgrabnej sylwetki
  • Zdrowy katering na nasze zdrowie

  • Gotowanie potrawy dla niemowląt
    Wydawałoby się, że nie ma nic prostszego niż ugotowanie podstawowej potrawy dla maluszka w trakcie rozszerzania jego diety. Jednak to wcale nie jest takie proste. Jeśli podejmujemy się samodzielnego przygotowywania potraw dla naszego dziecka trzeba się do tego przygotować. Bowiem organizm takiego malca może mieć problem ze strawieniem zby ...
    Gotowanie potrawy dla diabetyków
    Gotowanie potraw dla diabetyków wymaga wcześniejszego przygotowania, bowiem nieodpowiednie przygotowanie potrawy może wyrządzić osobie chorej ogromną krzywdę. Należy poznać sam problem, z którym zmagają się osoby chore na cukrzycę. Trzeba dowiedzieć się, jakie produkty mogą, a jakich nie mogą spożywać diabetycy. Bowiem nieodpowie ...
    Gotowanie potrawy dla matki karmiącej
    Okres karmienia piersią to piękny czas, ale jeśli zapraszamy do nas na obiad matkę karmiącą musimy wiedzieć, że nie wszystkie potrawy będzie mogła zjeść, bowiem wszystko, co zjada mama trafia do pokarmu, czyli trafia również do maluszka. Matce karmiącej nie powinniśmy przygotowywać potraw ostrych i bardzo spieczonych, bowiem są on ...

    Page 1 of 2 1 2 »