Gotowanie potrawy na święta Bożego Narodzenia

Date 11 sep 2011

image

Gotowanie potrawy na święta to nie lada wyzwanie, bowiem każdy ma w pamięci jakiś określony smak tradycyjnych dań, które zazwyczaj lądują na świątecznym stole. Nie łatwo im sprostać tak by każda osoba, która zasiądzie przy świątecznym stole była usatysfakcjonowana smakiem potraw. Osoba, która podejmuje się gotowania potraw na świąteczny stół staje, więc przed wielkim dylematem, czy kierować się smakiem, który jej odpowiada, czy ten, który preferują jej goście. Można by rzec, że przecież na każdym stole lądują te same potrawy, jednak każdy wie, że wystarczy jedna zmiana w gramaturze, lub inna ilość potrawy może diametralnie zmienić smak dania. Nie ukrywajmy również faktu, że trudno jest odtworzyć dania w taki sposób jak serwowane były one kilka bądź kilkanaście wstecz, bowiem zmieniły się wszystkie smaki. Zależne jest to od ilości chemii, czy konserwantów, które znajdują się w naszych produktach. Z pewnością osoba, która podejmie się gotowanie potraw na święta Bożego Narodzenia zostanie doceniona przez całą swoją rodzinę za poświęcony czas i za włożenie mnóstwa pracy w przygotowanie świątecznego posiłku dla całej rodziny. Twoja rodzina z pewnością doceni Twój ogromny wkład w święta, czyli pracę i czas, jaki poświęciłaś na przygotowanie dla nich posiłku. A może, by tak zaproponować wspólne gotowanie? Byłaby to świetna zabawa dla was wszystkich.

Co dobrego ugotować

Date on 29 aug 2011

  • O właściwym przechowywaniu żywności
  • Jak idealnie smażyć potrawy
  • Jak przyrządzić ciecierzycę
  • Do czego można wykorzystać kuskus
  • Jak przechowywać żywność
  • O jadalnych odmianach dyni
  • Zastępujemy mleko krowie w kuchni
  • Jak gotować fasolę
  • Jak przygotować marynatę do wołowej pieczeni
  • Sposoby zagęszczania zup
  • Czym posypać upieczone ciasto
  • Jak zrobić faszerowane pieczarki
  • Z czym podawać szparagi
  • O różnych rodzajach mąki
  • Do czego można wykorzystać płatki kukurydziane
  • O grzybach leśnych
  • Jak przygotować domowy aromat do ciast
  • Jak przygotować oleje smakowe w domu
  • O olejach i oliwie
  • Potrawy z leśnych grzybów
  • Jak przygotować kawę
  • Jak przyrządzić pieczeń rzymską
  • O potrawach z kapusty
  • Zdrowe koktajle dla dzieci
  • Roladki z piersi indyka
  • O sosach i dipach
  • Muffinki nie tylko na słodko
  • Jak gotować i z czym podawać kasze
  • Pierś z kurczaka faszerowana szpinakiem
  • Czekolada w kuchni
  • Jak upiec pyszną gęś
  • Wigilijna kapusta z grzybami
  • Pierś z kurczaka w koperkowym sosie
  • Wyborne czekoladowe paluszki
  • Zapiekanka ziemniaczana z dodatkiem ziół
  • O orzechach w kuchni
  • Sałatka z czerwonych buraczków
  • Kilka przydatnych w kuchni porad
  • Pyszne przetwory z żurawiny
  • Idealnie upieczony drób
  • Przygotowujemy śledziową sałatkę
  • Przepis na ziemniaczane knedle
  • Drożdżowy kulebiak na wigilię
  • Pieczony kurczak w glazurze miodowej
  • Jak gotować i podawać szparagi
  • Smaczne placki ziemniaczane
  • Gotujemy zupę z cukinii
  • Biała kiełbasa pieczona z jabłkami
  • Pieczony kurczak z 3 sosami
  • Kiełki roślin – zdrowy dodatek do potraw
  • Jak przyrządzać bakłażana?
  • Zadbaj o urozmaicenia w swojej kuchni
  • Śledzie po wileńsku
  • Zdrowa przekąska – samodzielnie zrobiony kisiel
  • Sałatka jarzynowa inna niż zwykle
  • Z czym podawać pieczoną rybę?
  • Niebanalny pomysł na śledzie – z korzenną nutą
  • Co przygotowywać z kapusty?
  • Do czego używać dyni?
  • Co podawać na śniadanie?
  • Zdrowa żywność wciąż niepopularna
  • Nie chcesz gotować? Skorzystaj z cateringu!
  • Mała popularność cateringu wśród Polaków
  • Warto inwestować w sprzęt kuchenny dobrej jakości
  • Gotowanie – wiedza tajemna, którą każdy może posiąść
  • Jak nauczyć się gotować?
  • Gotowanie można polubić!
  • Warto polubić potrawy z parowaru
  • Kuchenne sprzęty ułatwiające życie
  • Na co zwrócić uwagę, wybierając catering?
  • Barszcz z uszkami nie tylko od święta
  • Duszony łosoś w ogórkach, czyli coś niebanalnego
  • Jarskie kotlety lepsze niż mięsne
  • Kapuściana zupa dobra na jesienne chłody
  • Oryginalne sałatki w słoikach
  • Dynia na różne sposoby
  • Polędwica w koszulce – potrawa łatwa, ale wyrafinowana
  • Dlaczego warto zaglądać na blogi kulinarne?
  • Jak polubić owoce morza?
  • Jak gotować tanio, ale dobrze?
  • Czy trzeba wystrzegać się kostek rosołowych i zup w proszku?
  • Korzystanie z cateringu – tak czy nie?
  • Wykwintna potrawa – tatar śledziowy
  • Zdrowe strączkowe – przepis na sałatkę fasolową
  • Jak przygotować idealną kapustę z grochem?
  • Jedzmy ryby jak najczęściej
  • Eksperymenty w kuchni bardzo wskazane
  • Chłodnik – niezastąpiony latem, ale pyszny przez cały rok
  • Z czego przyrządzać zapiekanki?
  • Polska kuchnia też może być zdrowa
  • Catering, co to znaczy?
  • Catering na wesele
  • Catering dla szkół
  • Catering na szkolenie dla pracowników
  • Catering na urodziny dziecka
  • Catering dla szpitala
  • Catering dla diabetyka
  • Catering dietetyczny
  • Catering na wigilię
  • Catering na Wielkanoc
  • Catering na sylwestra
  • Gotowanie potrawy na święta Bożego Narodzenia
  • Gotowanie potrawy na Wielkanoc
  • Gotowanie potrawy dietetycznej
  • Gotowanie potrawy dla dzieci
  • Gotowanie potrawy dla niemowląt
  • Gotowanie potrawy dla diabetyków
  • Gotowanie potrawy dla matki karmiącej
  • Gotowanie potrawy dla osoby z problemami układu pokarmowego
  • Gotowanie potraw na imprezę dla młodzieży
  • Zdrowe gotowanie dla najmłodszych
  • Zdrowe gotowanie na czasie
  • Katering na przyjęcie w domu
  • Gotowanie pierwszych obiadków dla niemowlęcia
  • Ryba na talerzu
  • ryby gotowane na parz
  • Co ułatwia trawienie
  • Zdrowa żywność
  • Co dobrego w warzywach
  • Dlaczego warzywa są dobre?
  • Wartość domowych posiłków
  • Sposoby przetwarzania żywności
  • Czym jest przetwarzanie żywności
  • Wspólne gotowanie z dzieckiem
  • Gotowanie z dzieckiem
  • Dietetyczny katering w służbie zgrabnej sylwetki
  • Zdrowy katering na nasze zdrowie

  • Gotowanie potrawy na Wielkanoc
    Nastał czas, że organizacja Świąt Wielkanocy odbywa się w Twoim domu? Czas się do tego odpowiednio przygotować. Musisz pamiętać, że gotowanie tradycyjnych potraw nie jest wcale takie łatwe jak się wydaje, bowiem ludzie do tych tradycyjnych potraw przywiązują największą uwagę. Największy problem pojawia się wtedy, gdy swoje potraw ...
    Gotowanie potrawy dietetycznej
    Czy gotowanie potraw dietetycznych jest proste? Nie zupełnie. Do tego musisz się specjalnie przygotować. Jeśli do tej pory byłaś zwolenniczką tradycyjnej polskiej kuchni to część produktów, które z pewnością znajdują w Twojej kuchni możesz wrzucić już do kosza. Kuchnia dietetyczna opiera się na produktach letnich, naturalnych, po ...
    Gotowanie potrawy dla dzieci
    Gotowanie potraw dla dzieci to bardzo trudne zadanie. Dość, że mamy dość ograniczony wybór to jeszcze musimy wpasować się w gusta maluszka. Dzieci nie mogą jeść dzieci ostrych oraz ciężkostrawnych. Serwując dzieciom nieodpowiednie dania możemy wyrządzić krzywdę. Należy pamiętać, że są rzeczy, których dzieci nie powinny kateg ...

    Page 1 of 2 1 2 »