Korzystanie z cateringu – tak czy nie?

Date 11 sep 2011

image

Coraz więcej pracujących, zabieganych osób decyduje się na korzystanie z usług firm cateringowych jeśli chodzi o przygotowanie jedzenia na jakąś imprezę okolicznościową czy nawet święta. Oczywiście nie wszyscy to pochwalają i duża część osób w ogóle sobie tego nie wyobraża, zwłaszcza jeśli chodzi o święta, których przygotowywanie potraw jest nieodłączną częścią, uświęconą tradycją. Nie każdy jednak ma na to czas czy też ochotę bądź talent i właśnie dla wszystkich takich osób catering może być doskonałym wyjściem. Nie da się ukryć, że jest to rozwiązanie bardzo wygodne. Wystarczy skontaktować się z firmą czy restauracją oferującą takie usługi, wybrać menu – samodzielnie lub z proponowanych przez firmę potraw, a potem już tylko czekać na dostarczenie ich do domu. Przygotowywanie jedzenia, zwłaszcza większej ilości i dużej liczby różnych potraw, jest czasochłonne, więc zaoszczędzony dzięki cateringowi czas można przeznaczyć na coś znacznie bardziej pożytecznego albo przyjemnego (na przykład odpoczynek). Potrawy są zwykle bardzo smaczne i porządnie przygotowane, dlatego jeśli ktoś nie umie albo nie lubi gotować i miałby przygotować jedzenie niesmaczne czy źle dopracowane, może wziąć pod uwagę takie właśnie rozwiązanie, tym bardziej, że dostępność takich usług jest bardzo duża, również w najmniejszych miejscowościach.

Co dobrego ugotować

Date on 29 aug 2011


Wykwintna potrawa – tatar śledziowy
Nie wszyscy lubią tatar z mięsa mielonego, ponieważ nie każdy przepada za mięsem surowym, a ponadto niektóre osoby obawiają się je jeść w takiej postaci z powodu chorób i pasożytów, jakie mogą być obecne w mięsie niepodanym obróbce termicznej. Rozwiązaniem może być tatar śledziowy, który jest smaczny, prezentuje się bardzo wy ...
Zdrowe strączkowe – przepis na sałatkę fasolową
Warzywa strączkowe zawierają duże ilości białka i choćby z tego powodu warto je jeść jak najczęściej. Są również bardzo smaczne, łatwo dostępne oraz mają wszechstronne wykorzystanie. Zadbajmy więc, by często przyrządzać z nich rozmaite potrawy. Można zacząć od prostej sałatki fasolowej. Do jej przygotowania potrzeba: po 10 d ...
Jak przygotować idealną kapustę z grochem?
Ta tradycyjna potrawa jest w naszym kraju bardzo lubiana, ale wiele osób ją przygotowujących skarży się, że wychodzi im niedokładnie taka, jaka powinna być. Dlaczego? Kluczem w przygotowywaniu tego dania są odpowiednie proporcje, z którymi lepiej nie eksperymentować. Należy przygotować: 70 dag kiszonej kapusty, 30 dag łuskanego grochu ...

Page 1 of 2 1 2 »