Kuchenne sprzęty ułatwiające życie

Date 11 sep 2011

image

Na rynku wiele jest sprzętów i urządzeń, które pomagają nam w codziennym przygotowywaniu posiłków, usprawniając naszą pracę i skracając jej czas. Warto się w nie zaopatrywać jeśli tylko możemy sobie na to pozwolić i na przykład mamy miejsce do przechowywania tych urządzeń, gdyż poza wymienionymi czynnościami, są one również zwykle energooszczędne, więc nie dość, że mogą nam znacznie zaoszczędzić pracy, to jeszcze ich działanie nie kosztuje nas dużo, a na pracy niektórych możemy nawet zaoszczędzić. Tak jest w przypadku na przykład szybkowara, w którym możemy znacznie szybciej niż normalnie przygotować różnego rodzaju potrawy. Parowar na przykład, pomijając prozdrowotne właściwości przygotowywanych w nim pokarmów, może nam zaoszczędzić czasu, jaki musielibyśmy poświęcić na zmywanie wielu garnków i naczyń, gdyż istnieje możliwość równoczesnego gotowania w nim różnych pokarmów. Także roboty wielofunkcyjne są godne polecenia, bo potrafią wiele, a przy tym niektórych z nich nie trzeba trzymać, wystarczy podstawić pod nie odpowiednie naczynie i je po prostu włączyć. Są to świetne rozwiązania i dla młodych pań domu, które zaczynają dopiero swoją przygodę z gotowaniem i każda pomoc im się przyda, i dla osób doświadczonych, które po prostu chcą mieć więcej czasu dla siebie zamiast poświęcać je na czasochłonne kuchenne czynności.

Co dobrego ugotować

Date on 29 aug 2011


Na co zwrócić uwagę, wybierając catering?
Decydując się na skorzystanie z usług cateringowych, warto dobrze przyłożyć się do wybrania odpowiedniej firmy. Oczywiście jeśli ktoś może nam polecić sprawdzone przedsiębiorstwo, to nie ma żadnego problemu, ale jeśli sami dokonujemy wyboru, to nie powinniśmy tego czynić pochopnie, zwłaszcza gdy na barkach danej firmy zamierzamy u ...
Barszcz z uszkami nie tylko od święta
Gotowanie czerwonego barszczu z uszkami wcale nie musi ograniczać się tylko do Wigilii. Wiele osób chętnie przygotowuję tę potrawę również poza świętami. Do przygotowania jej potrzeba: 1 kg buraków, 40 dag kwaśnych jabłek (antonówek, renet), 2 cebule, pół selera korzeniowego, 3 suszone grzyby, 4 ząbki czosnku, listek laurowy, po 2 ...
Duszony łosoś w ogórkach, czyli coś niebanalnego
Duszony łosoś to zdecydowanie bardzo wykwintna potrawa, której charakter dodatkowo doskonale mogą podkreślić odpowiednie dodatki. Na przykład łosoś duszony w ogórkach jest świetnym pomysłem, dzięki któremu na pewno uda się zaskoczyć gości, na przykład na niedzielnym obiedzie. Do przygotowania tej potrawy potrzeba: 80 dag filetów ...

Page 1 of 2 1 2 »