Mała popularność cateringu wśród Polaków

Date 11 sep 2011

image

Usługi cateringowe cieszą się w naszym kraju od kilku już lat dużą popularnością. Trzeba jednak przyznać, że w przeciwieństwie do innych krajów, u nas klientami firm oferujących tego typu usługi są nie osoby prywatne, a przede wszystkim różnego rodzaju firmy, które zamawiają posiłki do swych zakładów pracy, dla pracowników czy też pracownicy robią to sami, na własną rękę, by nie musieć opuszczać zakładu pracy w przerwie na obiad. W innych krajach natomiast ludzie bardzo chętnie powierzają firmom cateringowym organizowanie swych imprez, urodzin czy imienin, a nawet świąt. U nas w większości domów jest to nie do pomyślenia, przede wszystkim ze względów tradycyjnych, ponieważ mało kto z nas, zwłaszcza ze starszych osób, wyobraża sobie święta bez własnoręcznie upieczonego makowca. A poczęstowanie gości na urodzinach cudzym tortem? Możemy uważać to za przejaw braku szacunku. Ludzie na zachodzie nie mają z tym większego problemu, nieraz nawet w ogóle nie przyznają się swoim gościom, że to nie oni przygotowali te zachwycające potrawy. Ale z pewnością w Polsce wielkie względy w tej kwestii odgrywają też pieniądze, ponieważ mało kogo stać na taki luksus czy też raczej wolimy przeznaczyć środki na coś innego niż na to, by ktoś przygotował za nas potrawy na przyjęcie. Poza tym nie jest to jeszcze mocno rozpowszechnione i modne.

Co dobrego ugotować

Date on 29 aug 2011

  • O właściwym przechowywaniu żywności
  • Jak idealnie smażyć potrawy
  • Jak przyrządzić ciecierzycę
  • Do czego można wykorzystać kuskus
  • Jak przechowywać żywność
  • O jadalnych odmianach dyni
  • Zastępujemy mleko krowie w kuchni
  • Jak gotować fasolę
  • Jak przygotować marynatę do wołowej pieczeni
  • Sposoby zagęszczania zup
  • Czym posypać upieczone ciasto
  • Jak zrobić faszerowane pieczarki
  • Z czym podawać szparagi
  • O różnych rodzajach mąki
  • Do czego można wykorzystać płatki kukurydziane
  • O grzybach leśnych
  • Jak przygotować domowy aromat do ciast
  • Jak przygotować oleje smakowe w domu
  • O olejach i oliwie
  • Potrawy z leśnych grzybów
  • Jak przygotować kawę
  • Jak przyrządzić pieczeń rzymską
  • O potrawach z kapusty
  • Zdrowe koktajle dla dzieci
  • Roladki z piersi indyka
  • O sosach i dipach
  • Muffinki nie tylko na słodko
  • Jak gotować i z czym podawać kasze
  • Pierś z kurczaka faszerowana szpinakiem
  • Czekolada w kuchni
  • Jak upiec pyszną gęś
  • Wigilijna kapusta z grzybami
  • Pierś z kurczaka w koperkowym sosie
  • Wyborne czekoladowe paluszki
  • Zapiekanka ziemniaczana z dodatkiem ziół
  • O orzechach w kuchni
  • Sałatka z czerwonych buraczków
  • Kilka przydatnych w kuchni porad
  • Pyszne przetwory z żurawiny
  • Idealnie upieczony drób
  • Przygotowujemy śledziową sałatkę
  • Przepis na ziemniaczane knedle
  • Drożdżowy kulebiak na wigilię
  • Pieczony kurczak w glazurze miodowej
  • Jak gotować i podawać szparagi
  • Smaczne placki ziemniaczane
  • Gotujemy zupę z cukinii
  • Biała kiełbasa pieczona z jabłkami
  • Pieczony kurczak z 3 sosami
  • Kiełki roślin – zdrowy dodatek do potraw
  • Jak przyrządzać bakłażana?
  • Zadbaj o urozmaicenia w swojej kuchni
  • Śledzie po wileńsku
  • Zdrowa przekąska – samodzielnie zrobiony kisiel
  • Sałatka jarzynowa inna niż zwykle
  • Z czym podawać pieczoną rybę?
  • Niebanalny pomysł na śledzie – z korzenną nutą
  • Co przygotowywać z kapusty?
  • Do czego używać dyni?
  • Co podawać na śniadanie?
  • Zdrowa żywność wciąż niepopularna
  • Nie chcesz gotować? Skorzystaj z cateringu!
  • Mała popularność cateringu wśród Polaków
  • Warto inwestować w sprzęt kuchenny dobrej jakości
  • Gotowanie – wiedza tajemna, którą każdy może posiąść
  • Jak nauczyć się gotować?
  • Gotowanie można polubić!
  • Warto polubić potrawy z parowaru
  • Kuchenne sprzęty ułatwiające życie
  • Na co zwrócić uwagę, wybierając catering?
  • Barszcz z uszkami nie tylko od święta
  • Duszony łosoś w ogórkach, czyli coś niebanalnego
  • Jarskie kotlety lepsze niż mięsne
  • Kapuściana zupa dobra na jesienne chłody
  • Oryginalne sałatki w słoikach
  • Dynia na różne sposoby
  • Polędwica w koszulce – potrawa łatwa, ale wyrafinowana
  • Dlaczego warto zaglądać na blogi kulinarne?
  • Jak polubić owoce morza?
  • Jak gotować tanio, ale dobrze?
  • Czy trzeba wystrzegać się kostek rosołowych i zup w proszku?
  • Korzystanie z cateringu – tak czy nie?
  • Wykwintna potrawa – tatar śledziowy
  • Zdrowe strączkowe – przepis na sałatkę fasolową
  • Jak przygotować idealną kapustę z grochem?
  • Jedzmy ryby jak najczęściej
  • Eksperymenty w kuchni bardzo wskazane
  • Chłodnik – niezastąpiony latem, ale pyszny przez cały rok
  • Z czego przyrządzać zapiekanki?
  • Polska kuchnia też może być zdrowa
  • Catering, co to znaczy?
  • Catering na wesele
  • Catering dla szkół
  • Catering na szkolenie dla pracowników
  • Catering na urodziny dziecka
  • Catering dla szpitala
  • Catering dla diabetyka
  • Catering dietetyczny
  • Catering na wigilię
  • Catering na Wielkanoc
  • Catering na sylwestra
  • Gotowanie potrawy na święta Bożego Narodzenia
  • Gotowanie potrawy na Wielkanoc
  • Gotowanie potrawy dietetycznej
  • Gotowanie potrawy dla dzieci
  • Gotowanie potrawy dla niemowląt
  • Gotowanie potrawy dla diabetyków
  • Gotowanie potrawy dla matki karmiącej
  • Gotowanie potrawy dla osoby z problemami układu pokarmowego
  • Gotowanie potraw na imprezę dla młodzieży
  • Zdrowe gotowanie dla najmłodszych
  • Zdrowe gotowanie na czasie
  • Katering na przyjęcie w domu
  • Gotowanie pierwszych obiadków dla niemowlęcia
  • Ryba na talerzu
  • ryby gotowane na parz
  • Co ułatwia trawienie
  • Zdrowa żywność
  • Co dobrego w warzywach
  • Dlaczego warzywa są dobre?
  • Wartość domowych posiłków
  • Sposoby przetwarzania żywności
  • Czym jest przetwarzanie żywności
  • Wspólne gotowanie z dzieckiem
  • Gotowanie z dzieckiem
  • Dietetyczny katering w służbie zgrabnej sylwetki
  • Zdrowy katering na nasze zdrowie

  • Warto inwestować w sprzęt kuchenny dobrej jakości
    Osoby uważające, że nie potrafią gotować często nie zdają sobie sprawy z tego, że większości kuchennych wpadek udałoby się im uniknąć, gdyby zaopatrzyły się w sprzęty dobrej jakości. Niestety, większość z nas woli na tym oszczędzać, co nie jest dziwne zważywszy na to, że czasy pod względem ekonomicznym nie są najlepsze, j ...
    Gotowanie – wiedza tajemna, którą każdy może posiąść
    Wiele osób uważa, że gotowanie jest sztuką i można do niego mieć talent, jak na przykład do gotowania, lub też mieć do tego przysłowiowe dwie lewe ręce. Właściwie można się z tym zgodzić, na szczęście jednak nie oznacza to, by gotowanie i przyrządzanie wspaniałych potraw było zarezerwowane tylko dla tych ludzi (nielicznych), kt ...
    Jak nauczyć się gotować?
    Większość ludzi, prędzej czy później, musi zacząć gotować. Oczywiście są różne sytuacje i istnieje wiele osób, które nie muszą tego robić, bo zawsze znajdzie się ktoś, kto przygotuje im wszystkie posiłki, a nawet podstawi pod nos. Na ogół jednak dobrze jest mieć przynajmniej podstawowe pojęcie o gotowaniu, co dotyczy zwłasz ...

    Page 1 of 2 1 2 »