Na co zwrócić uwagę, wybierając catering?

Date 11 sep 2011

image

Decydując się na skorzystanie z usług cateringowych, warto dobrze przyłożyć się do wybrania odpowiedniej firmy. Oczywiście jeśli ktoś może nam polecić sprawdzone przedsiębiorstwo, to nie ma żadnego problemu, ale jeśli sami dokonujemy wyboru, to nie powinniśmy tego czynić pochopnie, zwłaszcza gdy na barkach danej firmy zamierzamy umieścić na przykład ciężar w postaci przygotowania przyjęcia dla całej naszej wymagającej rodziny. Powinniśmy postarać się znaleźć jakieś opinie na temat poziomu świadczonych usług i jakości przygotowywanych przez firmę potraw, na przykład w internecie, jeśli zaś będzie to niemożliwe, przynajmniej dokładnie wszystko ustalmy z właścicielem czy menadżerem firmy. Dowiedzmy się na przykład dokładnie, jakie potrawy są dostępne i z jakich składników są przygotowywane. To bardzo ważne, bo może się zdarzyć na przykład, że dostaniemy dania przyrządzone byle jak, nie z naturalnych, zdrowych i smacznych składników, ale na przykład z torebki. Nawet jeśli firma ma dużo zamówień, może nas to spotkać, gdy w pośpiechu osoby przygotowujące posiłki będą chciały zaoszczędzić czas. Upewnijmy się więc, że firma cateringowa gwarantuje wysoką jakość oferowanych dań, odpowiada za ich dostarczenie na czas i w odpowiedniej formie (byśmy na przykład nie dostali zimnych posiłków czy rozpuszczonych deserów lodowych) oraz naprawdę na sercu leży jej dobro klienta.

Co dobrego ugotować

Date on 29 aug 2011


Barszcz z uszkami nie tylko od święta
Gotowanie czerwonego barszczu z uszkami wcale nie musi ograniczać się tylko do Wigilii. Wiele osób chętnie przygotowuję tę potrawę również poza świętami. Do przygotowania jej potrzeba: 1 kg buraków, 40 dag kwaśnych jabłek (antonówek, renet), 2 cebule, pół selera korzeniowego, 3 suszone grzyby, 4 ząbki czosnku, listek laurowy, po 2 ...
Duszony łosoś w ogórkach, czyli coś niebanalnego
Duszony łosoś to zdecydowanie bardzo wykwintna potrawa, której charakter dodatkowo doskonale mogą podkreślić odpowiednie dodatki. Na przykład łosoś duszony w ogórkach jest świetnym pomysłem, dzięki któremu na pewno uda się zaskoczyć gości, na przykład na niedzielnym obiedzie. Do przygotowania tej potrawy potrzeba: 80 dag filetów ...
Jarskie kotlety lepsze niż mięsne
Kotlety, zarówno mielone, jak i schabowe, to potrawy tradycyjne, cieszące się w naszym kraju wielką popularnością. Niemniej warto dać szansę ich jarskim wersjom, które smakują doskonal podawane na ciepło i na zimno, są tańsze niż mięso oraz szybciej się je przygotowuje. Warto na przykład skusić się na przygotowanie kotletów z ci ...

Page 1 of 2 1 2 »