Pierś z kurczaka faszerowana szpinakiem

Date 11 sep 2011

image

Do przygotowania roladek na 4 osoby potrzebujemy 4 pojedynczych lub 2 podwójnych piersi kurczaka, 150 g sera pleśniowego, paczki mrożonego szpinaku, 1 małej cebuli, 1 ząbka czosnku, 2 łyżek masła do podduszenia szpinaku, oleju do smażenia roladek, soli i pieprzu. Piersi z kurczaka płuczemy i jeśli są podwójne rozdzielamy je. Opłukane piersi osuszamy przy użyciu papierowego ręcznika i rozbijamy. Posypujemy je solą i pieprzem, wstawiamy na pół godziny do lodówki. W tym czasie rozgrzewamy na patelni masło, obieramy czosnek i cebulę, cebulę kroimy w kostkę. Do roztopionego masła dodajemy pokrojoną cebulę i zgnieciony ząbek czosnku. Kiedy cebula się zeszkli dodajemy do czosnku i cebuli szpinak, przykrywamy i dusimy przez kilka minut. Uduszony szpinak odstawiamy do wystudzenia. W międzyczasie ścieramy na tarce ser pleśniowy. Kiedy szpinak jest już chłodny dodajemy do niego ser, doprawiamy solą i pieprzem, starannie mieszamy. Wyjmujemy piersi kurczaka z lodówki i na każdej układamy porcję farszu, zwijamy w roladki związujemy bawełnianą nitką lub spinamy wykałaczką. Rozgrzewamy na patelni olej i smażymy na nim przygotowane roladki z każdej strony tak długo aż się ładnie zarumienią. Gotowe roladki przekładamy na ogrzany talerz, podajemy z ziemniakami z wody posypanymi siekaną natką pietruszki.

Co dobrego ugotować

Date on 29 aug 2011

  • O właściwym przechowywaniu żywności
  • Jak idealnie smażyć potrawy
  • Jak przyrządzić ciecierzycę
  • Do czego można wykorzystać kuskus
  • Jak przechowywać żywność
  • O jadalnych odmianach dyni
  • Zastępujemy mleko krowie w kuchni
  • Jak gotować fasolę
  • Jak przygotować marynatę do wołowej pieczeni
  • Sposoby zagęszczania zup
  • Czym posypać upieczone ciasto
  • Jak zrobić faszerowane pieczarki
  • Z czym podawać szparagi
  • O różnych rodzajach mąki
  • Do czego można wykorzystać płatki kukurydziane
  • O grzybach leśnych
  • Jak przygotować domowy aromat do ciast
  • Jak przygotować oleje smakowe w domu
  • O olejach i oliwie
  • Potrawy z leśnych grzybów
  • Jak przygotować kawę
  • Jak przyrządzić pieczeń rzymską
  • O potrawach z kapusty
  • Zdrowe koktajle dla dzieci
  • Roladki z piersi indyka
  • O sosach i dipach
  • Muffinki nie tylko na słodko
  • Jak gotować i z czym podawać kasze
  • Pierś z kurczaka faszerowana szpinakiem
  • Czekolada w kuchni
  • Jak upiec pyszną gęś
  • Wigilijna kapusta z grzybami
  • Pierś z kurczaka w koperkowym sosie
  • Wyborne czekoladowe paluszki
  • Zapiekanka ziemniaczana z dodatkiem ziół
  • O orzechach w kuchni
  • Sałatka z czerwonych buraczków
  • Kilka przydatnych w kuchni porad
  • Pyszne przetwory z żurawiny
  • Idealnie upieczony drób
  • Przygotowujemy śledziową sałatkę
  • Przepis na ziemniaczane knedle
  • Drożdżowy kulebiak na wigilię
  • Pieczony kurczak w glazurze miodowej
  • Jak gotować i podawać szparagi
  • Smaczne placki ziemniaczane
  • Gotujemy zupę z cukinii
  • Biała kiełbasa pieczona z jabłkami
  • Pieczony kurczak z 3 sosami
  • Kiełki roślin – zdrowy dodatek do potraw
  • Jak przyrządzać bakłażana?
  • Zadbaj o urozmaicenia w swojej kuchni
  • Śledzie po wileńsku
  • Zdrowa przekąska – samodzielnie zrobiony kisiel
  • Sałatka jarzynowa inna niż zwykle
  • Z czym podawać pieczoną rybę?
  • Niebanalny pomysł na śledzie – z korzenną nutą
  • Co przygotowywać z kapusty?
  • Do czego używać dyni?
  • Co podawać na śniadanie?
  • Zdrowa żywność wciąż niepopularna
  • Nie chcesz gotować? Skorzystaj z cateringu!
  • Mała popularność cateringu wśród Polaków
  • Warto inwestować w sprzęt kuchenny dobrej jakości
  • Gotowanie – wiedza tajemna, którą każdy może posiąść
  • Jak nauczyć się gotować?
  • Gotowanie można polubić!
  • Warto polubić potrawy z parowaru
  • Kuchenne sprzęty ułatwiające życie
  • Na co zwrócić uwagę, wybierając catering?
  • Barszcz z uszkami nie tylko od święta
  • Duszony łosoś w ogórkach, czyli coś niebanalnego
  • Jarskie kotlety lepsze niż mięsne
  • Kapuściana zupa dobra na jesienne chłody
  • Oryginalne sałatki w słoikach
  • Dynia na różne sposoby
  • Polędwica w koszulce – potrawa łatwa, ale wyrafinowana
  • Dlaczego warto zaglądać na blogi kulinarne?
  • Jak polubić owoce morza?
  • Jak gotować tanio, ale dobrze?
  • Czy trzeba wystrzegać się kostek rosołowych i zup w proszku?
  • Korzystanie z cateringu – tak czy nie?
  • Wykwintna potrawa – tatar śledziowy
  • Zdrowe strączkowe – przepis na sałatkę fasolową
  • Jak przygotować idealną kapustę z grochem?
  • Jedzmy ryby jak najczęściej
  • Eksperymenty w kuchni bardzo wskazane
  • Chłodnik – niezastąpiony latem, ale pyszny przez cały rok
  • Z czego przyrządzać zapiekanki?
  • Polska kuchnia też może być zdrowa
  • Catering, co to znaczy?
  • Catering na wesele
  • Catering dla szkół
  • Catering na szkolenie dla pracowników
  • Catering na urodziny dziecka
  • Catering dla szpitala
  • Catering dla diabetyka
  • Catering dietetyczny
  • Catering na wigilię
  • Catering na Wielkanoc
  • Catering na sylwestra
  • Gotowanie potrawy na święta Bożego Narodzenia
  • Gotowanie potrawy na Wielkanoc
  • Gotowanie potrawy dietetycznej
  • Gotowanie potrawy dla dzieci
  • Gotowanie potrawy dla niemowląt
  • Gotowanie potrawy dla diabetyków
  • Gotowanie potrawy dla matki karmiącej
  • Gotowanie potrawy dla osoby z problemami układu pokarmowego
  • Gotowanie potraw na imprezę dla młodzieży
  • Zdrowe gotowanie dla najmłodszych
  • Zdrowe gotowanie na czasie
  • Katering na przyjęcie w domu
  • Gotowanie pierwszych obiadków dla niemowlęcia
  • Ryba na talerzu
  • ryby gotowane na parz
  • Co ułatwia trawienie
  • Zdrowa żywność
  • Co dobrego w warzywach
  • Dlaczego warzywa są dobre?
  • Wartość domowych posiłków
  • Sposoby przetwarzania żywności
  • Czym jest przetwarzanie żywności
  • Wspólne gotowanie z dzieckiem
  • Gotowanie z dzieckiem
  • Dietetyczny katering w służbie zgrabnej sylwetki
  • Zdrowy katering na nasze zdrowie

  • Czekolada w kuchni
    Któż z nas nie lubi czekolady. Warto to wykorzystać przygotowując z jej dodatkiem pyszne desery lub ciasta. Nie z każdej jednak czekolady uda nam się przygotować taki sam deser. Każda czekolada nadaje się bowiem do zrobienia innego deseru lub ciasta. I tak czekoladę gorzką możemy wykorzystać do zrobienia polewy do ciasta, można z niej ...
    Jak upiec pyszną gęś
    Do pieczenia najlepiej nadają się młode gęsi, wybierając więc gęś do pieczenia wybierajmy gęsią tuszkę ważącą maksymalnie 4 kg. Nie ma znaczenia, czy kupimy gęś świeżą czy też mrożoną. Jeśli jednak zdecydujemy się na zakup mrożonej tuszki to pamiętajmy, że proces rozmnażania musi przebiegać powoli. Oczywiście przed pie ...
    Wigilijna kapusta z grzybami
    Kapusta z grzybami to w wielu polskich domach obowiązkowe dania na kolacje wigilijną. Do przygotowania tego dania dla 4 osób musimy przygotować 800 g kiszonej kapusty, 1 marchew, 1 dużą cebulę, 50 g suszonych grzybów (najlepiej prawdziwków), 4 łyżki oleju, łyżkę mąki, sól i pieprz. Wieczorem przed wigilią starannie płuczemy suszo ...

    Page 1 of 2 1 2 »