Pier艣 z kurczaka faszerowana szpinakiem

Date 11 sep 2011

image

Do przygotowania roladek na 4 osoby potrzebujemy 4 pojedynczych lub 2 podw贸jnych piersi kurczaka, 150 g sera ple艣niowego, paczki mro偶onego szpinaku, 1 ma艂ej cebuli, 1 z膮bka czosnku, 2 艂y偶ek mas艂a do podduszenia szpinaku, oleju do sma偶enia roladek, soli i pieprzu. Piersi z kurczaka p艂uczemy i je艣li s膮 podw贸jne rozdzielamy je. Op艂ukane piersi osuszamy przy u偶yciu papierowego r臋cznika i rozbijamy. Posypujemy je sol膮 i pieprzem, wstawiamy na p贸艂 godziny do lod贸wki. W tym czasie rozgrzewamy na patelni mas艂o, obieramy czosnek i cebul臋, cebul臋 kroimy w kostk臋. Do roztopionego mas艂a dodajemy pokrojon膮 cebul臋 i zgnieciony z膮bek czosnku. Kiedy cebula si臋 zeszkli dodajemy do czosnku i cebuli szpinak, przykrywamy i dusimy przez kilka minut. Uduszony szpinak odstawiamy do wystudzenia. W mi臋dzyczasie 艣cieramy na tarce ser ple艣niowy. Kiedy szpinak jest ju偶 ch艂odny dodajemy do niego ser, doprawiamy sol膮 i pieprzem, starannie mieszamy. Wyjmujemy piersi kurczaka z lod贸wki i na ka偶dej uk艂adamy porcj臋 farszu, zwijamy w roladki zwi膮zujemy bawe艂nian膮 nitk膮 lub spinamy wyka艂aczk膮. Rozgrzewamy na patelni olej i sma偶ymy na nim przygotowane roladki z ka偶dej strony tak d艂ugo a偶 si臋 艂adnie zarumieni膮. Gotowe roladki przek艂adamy na ogrzany talerz, podajemy z ziemniakami z wody posypanymi siekan膮 natk膮 pietruszki.

Co dobrego ugotowa膰

Date on 29 aug 2011

  • O w艂a艣ciwym przechowywaniu 偶ywno艣ci
  • Jak idealnie sma偶y膰 potrawy
  • Jak przyrz膮dzi膰 ciecierzyc臋
  • Do czego mo偶na wykorzysta膰 kuskus
  • Jak przechowywa膰 偶ywno艣膰
  • O jadalnych odmianach dyni
  • Zast臋pujemy mleko krowie w kuchni
  • Jak gotowa膰 fasol臋
  • Jak przygotowa膰 marynat臋 do wo艂owej pieczeni
  • Sposoby zag臋szczania zup
  • Czym posypa膰 upieczone ciasto
  • Jak zrobi膰 faszerowane pieczarki
  • Z czym podawa膰 szparagi
  • O r贸偶nych rodzajach m膮ki
  • Do czego mo偶na wykorzysta膰 p艂atki kukurydziane
  • O grzybach le艣nych
  • Jak przygotowa膰 domowy aromat do ciast
  • Jak przygotowa膰 oleje smakowe w domu
  • O olejach i oliwie
  • Potrawy z le艣nych grzyb贸w
  • Jak przygotowa膰 kaw臋
  • Jak przyrz膮dzi膰 piecze艅 rzymsk膮
  • O potrawach z kapusty
  • Zdrowe koktajle dla dzieci
  • Roladki z piersi indyka
  • O sosach i dipach
  • Muffinki nie tylko na s艂odko
  • Jak gotowa膰 i z czym podawa膰 kasze
  • Pier艣 z kurczaka faszerowana szpinakiem
  • Czekolada w kuchni
  • Jak upiec pyszn膮 g臋艣
  • Wigilijna kapusta z grzybami
  • Pier艣 z kurczaka w koperkowym sosie
  • Wyborne czekoladowe paluszki
  • Zapiekanka ziemniaczana z dodatkiem zi贸艂
  • O orzechach w kuchni
  • Sa艂atka z czerwonych buraczk贸w
  • Kilka przydatnych w kuchni porad
  • Pyszne przetwory z 偶urawiny
  • Idealnie upieczony dr贸b
  • Przygotowujemy 艣ledziow膮 sa艂atk臋
  • Przepis na ziemniaczane knedle
  • Dro偶d偶owy kulebiak na wigili臋
  • Pieczony kurczak w glazurze miodowej
  • Jak gotowa膰 i podawa膰 szparagi
  • Smaczne placki ziemniaczane
  • Gotujemy zup臋 z cukinii
  • Bia艂a kie艂basa pieczona z jab艂kami
  • Pieczony kurczak z 3 sosami
  • Kie艂ki ro艣lin 鈥 zdrowy dodatek do potraw
  • Jak przyrz膮dza膰 bak艂a偶ana?
  • Zadbaj o urozmaicenia w swojej kuchni
  • 艢ledzie po wile艅sku
  • Zdrowa przek膮ska 鈥 samodzielnie zrobiony kisiel
  • Sa艂atka jarzynowa inna ni偶 zwykle
  • Z czym podawa膰 pieczon膮 ryb臋?
  • Niebanalny pomys艂 na 艣ledzie 鈥 z korzenn膮 nut膮
  • Co przygotowywa膰 z kapusty?
  • Do czego u偶ywa膰 dyni?
  • Co podawa膰 na 艣niadanie?
  • Zdrowa 偶ywno艣膰 wci膮偶 niepopularna
  • Nie chcesz gotowa膰? Skorzystaj z cateringu!
  • Ma艂a popularno艣膰 cateringu w艣r贸d Polak贸w
  • Warto inwestowa膰 w sprz臋t kuchenny dobrej jako艣ci
  • Gotowanie 鈥 wiedza tajemna, kt贸r膮 ka偶dy mo偶e posi膮艣膰
  • Jak nauczy膰 si臋 gotowa膰?
  • Gotowanie mo偶na polubi膰!
  • Warto polubi膰 potrawy z parowaru
  • Kuchenne sprz臋ty u艂atwiaj膮ce 偶ycie
  • Na co zwr贸ci膰 uwag臋, wybieraj膮c catering?
  • Barszcz z uszkami nie tylko od 艣wi臋ta
  • Duszony 艂oso艣 w og贸rkach, czyli co艣 niebanalnego
  • Jarskie kotlety lepsze ni偶 mi臋sne
  • Kapu艣ciana zupa dobra na jesienne ch艂ody
  • Oryginalne sa艂atki w s艂oikach
  • Dynia na r贸偶ne sposoby
  • Pol臋dwica w koszulce 鈥 potrawa 艂atwa, ale wyrafinowana
  • Dlaczego warto zagl膮da膰 na blogi kulinarne?
  • Jak polubi膰 owoce morza?
  • Jak gotowa膰 tanio, ale dobrze?
  • Czy trzeba wystrzega膰 si臋 kostek roso艂owych i zup w proszku?
  • Korzystanie z cateringu 鈥 tak czy nie?
  • Wykwintna potrawa 鈥 tatar 艣ledziowy
  • Zdrowe str膮czkowe 鈥 przepis na sa艂atk臋 fasolow膮
  • Jak przygotowa膰 idealn膮 kapust臋 z grochem?
  • Jedzmy ryby jak najcz臋艣ciej
  • Eksperymenty w kuchni bardzo wskazane
  • Ch艂odnik 鈥 niezast膮piony latem, ale pyszny przez ca艂y rok
  • Z czego przyrz膮dza膰 zapiekanki?
  • Polska kuchnia te偶 mo偶e by膰 zdrowa
  • Catering, co to znaczy?
  • Catering na wesele
  • Catering dla szk贸艂
  • Catering na szkolenie dla pracownik贸w
  • Catering na urodziny dziecka
  • Catering dla szpitala
  • Catering dla diabetyka
  • Catering dietetyczny
  • Catering na wigili臋
  • Catering na Wielkanoc
  • Catering na sylwestra
  • Gotowanie potrawy na 艣wi臋ta Bo偶ego Narodzenia
  • Gotowanie potrawy na Wielkanoc
  • Gotowanie potrawy dietetycznej
  • Gotowanie potrawy dla dzieci
  • Gotowanie potrawy dla niemowl膮t
  • Gotowanie potrawy dla diabetyk贸w
  • Gotowanie potrawy dla matki karmi膮cej
  • Gotowanie potrawy dla osoby z problemami uk艂adu pokarmowego
  • Gotowanie potraw na imprez臋 dla m艂odzie偶y
  • Zdrowe gotowanie dla najm艂odszych
  • Zdrowe gotowanie na czasie
  • Katering na przyj臋cie w domu
  • Gotowanie pierwszych obiadk贸w dla niemowl臋cia
  • Ryba na talerzu
  • ryby gotowane na parz
  • Co u艂atwia trawienie
  • Zdrowa 偶ywno艣膰
  • Co dobrego w warzywach
  • Dlaczego warzywa s膮 dobre?
  • Warto艣膰 domowych posi艂k贸w
  • Sposoby przetwarzania 偶ywno艣ci
  • Czym jest przetwarzanie 偶ywno艣ci
  • Wsp贸lne gotowanie z dzieckiem
  • Gotowanie z dzieckiem
  • Dietetyczny katering w s艂u偶bie zgrabnej sylwetki
  • Zdrowy katering na nasze zdrowie

  • Czekolada w kuchni
    Kt贸偶 z nas nie lubi czekolady. Warto to wykorzysta膰 przygotowuj膮c z jej dodatkiem pyszne desery lub ciasta. Nie z ka偶dej jednak czekolady uda nam si臋 przygotowa膰 taki sam deser. Ka偶da czekolada nadaje si臋 bowiem do zrobienia innego deseru lub ciasta. I tak czekolad臋 gorzk膮 mo偶emy wykorzysta膰 do zrobienia polewy do ciasta, mo偶na z niej ...
    Jak upiec pyszn膮 g臋艣
    Do pieczenia najlepiej nadaj膮 si臋 m艂ode g臋si, wybieraj膮c wi臋c g臋艣 do pieczenia wybierajmy g臋si膮 tuszk臋 wa偶膮c膮 maksymalnie 4 kg. Nie ma znaczenia, czy kupimy g臋艣 艣wie偶膮 czy te偶 mro偶on膮. Je艣li jednak zdecydujemy si臋 na zakup mro偶onej tuszki to pami臋tajmy, 偶e proces rozmna偶ania musi przebiega膰 powoli. Oczywi艣cie przed pie ...
    Wigilijna kapusta z grzybami
    Kapusta z grzybami to w wielu polskich domach obowi膮zkowe dania na kolacje wigilijn膮. Do przygotowania tego dania dla 4 os贸b musimy przygotowa膰 800 g kiszonej kapusty, 1 marchew, 1 du偶膮 cebul臋, 50 g suszonych grzyb贸w (najlepiej prawdziwk贸w), 4 艂y偶ki oleju, 艂y偶k臋 m膮ki, s贸l i pieprz. Wieczorem przed wigili膮 starannie p艂uczemy suszo ...

    Page 1 of 2 1 2 »