Sa艂atka z czerwonych buraczk贸w

Date 11 sep 2011

image

Do przygotowania sa艂atki potrzebujemy10 sztuk filet贸w 艣ledziowych, 500 g wo艂owiny roso艂owej, s艂oika marynowanych czerwonych buraczk贸w, 2 jab艂ek, 4 og贸rk贸w konserwowych, 6 orzech贸w laskowych, 2 cebule, szklanki majonezu, p贸艂 szklanki naturalnego jogurtu, 4 艂y偶ki zalewy z og贸rk贸w konserwowych i 4 艂y偶ki zalewy z buraczk贸w, 1 listka laurowego, soli, pieprzu, koperku, 1 p臋czka w艂oszczyzny. Wo艂owin臋 p艂uczemy, wk艂adamy do garnka, wlewamy 1 litr gor膮cej wody, dodajemy pieprz ziarnisty i listek laurowy. Ustawiamy na ogniu i gotujemy przez godzin臋. Po godzinie dodajemy s贸l, w艂oszczyzn臋 i gotujemy kolejne 60 minut. Po ugotowaniu wyjmujemy mi臋so i odstawiamy do wystudzenia. W tym czasie os膮czamy z zalewy buraczki, a nast臋pnie kroimy je w kostk臋. Tak偶e w kostk臋 kroimy konserwowe og贸rki oraz cebul臋. Obieramy jab艂ka, usuwamy z nich gniazda nasienne, kroimy w drobn膮 kostk臋. Do majonezu dodajemy jogurt oraz zalew臋 z og贸rk贸w. Po wymieszaniu odk艂adamy 4 艂y偶ki, a do pozosta艂ego sosu dodajemy zalew臋 z buraczk贸w. Drobno kroimy filety ze 艣ledzi, kroimy w kostk臋 wyj臋te z roso艂u mi臋so. 艁膮czymy wszystkie sk艂adniki sa艂atki, po po艂膮czeniu dodajemy sos z zalew膮 z buraczk贸w, mieszamy. Sa艂atk臋 przek艂adamy do salaterki, po wierzchu polewamy j膮 od艂o偶onym sosem. Posypujemy posiekanymi orzechami laskowymi i posiekanym koperkiem. uwaga reklama: zabudowy wn阫 - Wroc砤w

Co dobrego ugotowa膰

Date on 29 aug 2011


Kilka przydatnych w kuchni porad
Pocz膮tkuj膮cym paniom domu na pewno przyda si臋 kilka porad na temat przygotowywania potraw. Piek膮c ciasta ustawiamy temperatur臋 piekarnika w zale偶no艣ci od rodzaju ciasta. Ciasta kruche i francuskie musz膮 by膰 pieczone w mocno nagrzanym piekarniku, do ni偶szej temperatury nagrzewamy piekarnik piek膮c ciasta ucierane i dro偶d偶owe. Ciasta kruc ...
Pyszne przetwory z 偶urawiny
呕urawina jest bardzo zdrowa, warto wi臋c w艂a艣nie teraz przygotowa膰 z niej przetwory. Moja propozycja to d偶em 偶urawiny, kt贸ry mo偶emy zim膮 poda膰 do potraw z drobiu i innych mi臋s. Do przygotowania d偶emu 偶urawinowego potrzebujemy 1 kg owoc贸w 偶urawiny, 2 szklanek wody i od 1 do 1,5 kg cukru. 呕urawin臋 musimy op艂uka膰, a nast臋pnie w艂o ...
Idealnie upieczony dr贸b
Idealne upieczenie kurczaka wcale nie jest trudne. Stosuj膮c si臋 do kilku wskaz贸wek na pewno nasz pieczony kurczak b臋dzie kruchy i soczysty. Po umyciu kurczaka musimy go bardzo starannie osuszy膰, najlepiej papierowym r臋cznikiem. Szczeg贸lnie dok艂adnie osuszamy kurczaka z wierzchu. Kiedy jest ju偶 suchy musimy go natrze膰 przyprawami, u偶yjmy ...

Page 1 of 2 1 2 »