Warto polubić potrawy z parowaru

Date 11 sep 2011

image

W ofercie niemal wszystkich firm sprzedających sprzęty kuchenne znajdują się parowary. Jednak przeglądając choćby fora o tematyce kulinarnej, można zauważyć, że wiele osób wypytuje o ten sprzęt, bo nigdy nie miało z nim do czynienia. Pojawiają się przede wszystkim pytania, co można przyrządzać w takim garnku i jak gotować w nim potrawy, by były one smaczne skoro nie dodaje się do nich przypraw. Udowadnia to, że sprzęt tego rodzaju nie jest jeszcze w Polsce popularny. Nie ma w tym niczego dziwnego, bo przecież ciągle jeszcze w naszym kraju króluje kuchnia tradycyjna i większość z nas na co dzień jada potrawy, w skład których na pewno nie wchodzą składniki przygotowywane na parze. Duża część osób, które miały okazję takiego jedzenia z parowaru spróbować, narzeka, że jest ono jałowe i bez smaku. Trudno się temu dziwić, skoro jesteśmy przyzwyczajeni do kuchni ciężkiej, tłustej i dobrze przyprawionej. Jest to wielki problem zwłaszcza w przypadku mężczyzn, którzy uwielbiają pikantne potrawy i tłuste mięsa, ale czasami, zwykle ze względów zdrowotnych, muszą przerzucić się na marchewkę gotowaną na parze i białą rybę, również z parowaru. Warto jednak przyzwyczajać się do takiej żywności, bo nie dość, że jest ona bardzo zdrowa i można ją przyrządzić znacznie szybciej niż tradycyjny obiad, to może być również smaczna, trzeba tylko wiedzieć, jakich ziół i przypraw używać, najlepiej wybierając te zdrowe i polewając jedzenie na talerzu niewielką ilością oliwy z oliwek, by nie było suche. WordPress / Strony internetowe / Pozna od 210 PLN / PROMOCJA, Gwarancja oraz wsparcie przez 12 miesicy

Co dobrego ugotować

Date on 29 aug 2011

  • O właściwym przechowywaniu żywności
  • Jak idealnie smażyć potrawy
  • Jak przyrządzić ciecierzycę
  • Do czego można wykorzystać kuskus
  • Jak przechowywać żywność
  • O jadalnych odmianach dyni
  • Zastępujemy mleko krowie w kuchni
  • Jak gotować fasolę
  • Jak przygotować marynatę do wołowej pieczeni
  • Sposoby zagęszczania zup
  • Czym posypać upieczone ciasto
  • Jak zrobić faszerowane pieczarki
  • Z czym podawać szparagi
  • O różnych rodzajach mąki
  • Do czego można wykorzystać płatki kukurydziane
  • O grzybach leśnych
  • Jak przygotować domowy aromat do ciast
  • Jak przygotować oleje smakowe w domu
  • O olejach i oliwie
  • Potrawy z leśnych grzybów
  • Jak przygotować kawę
  • Jak przyrządzić pieczeń rzymską
  • O potrawach z kapusty
  • Zdrowe koktajle dla dzieci
  • Roladki z piersi indyka
  • O sosach i dipach
  • Muffinki nie tylko na słodko
  • Jak gotować i z czym podawać kasze
  • Pierś z kurczaka faszerowana szpinakiem
  • Czekolada w kuchni
  • Jak upiec pyszną gęś
  • Wigilijna kapusta z grzybami
  • Pierś z kurczaka w koperkowym sosie
  • Wyborne czekoladowe paluszki
  • Zapiekanka ziemniaczana z dodatkiem ziół
  • O orzechach w kuchni
  • Sałatka z czerwonych buraczków
  • Kilka przydatnych w kuchni porad
  • Pyszne przetwory z żurawiny
  • Idealnie upieczony drób
  • Przygotowujemy śledziową sałatkę
  • Przepis na ziemniaczane knedle
  • Drożdżowy kulebiak na wigilię
  • Pieczony kurczak w glazurze miodowej
  • Jak gotować i podawać szparagi
  • Smaczne placki ziemniaczane
  • Gotujemy zupę z cukinii
  • Biała kiełbasa pieczona z jabłkami
  • Pieczony kurczak z 3 sosami
  • Kiełki roślin – zdrowy dodatek do potraw
  • Jak przyrządzać bakłażana?
  • Zadbaj o urozmaicenia w swojej kuchni
  • Śledzie po wileńsku
  • Zdrowa przekąska – samodzielnie zrobiony kisiel
  • Sałatka jarzynowa inna niż zwykle
  • Z czym podawać pieczoną rybę?
  • Niebanalny pomysł na śledzie – z korzenną nutą
  • Co przygotowywać z kapusty?
  • Do czego używać dyni?
  • Co podawać na śniadanie?
  • Zdrowa żywność wciąż niepopularna
  • Nie chcesz gotować? Skorzystaj z cateringu!
  • Mała popularność cateringu wśród Polaków
  • Warto inwestować w sprzęt kuchenny dobrej jakości
  • Gotowanie – wiedza tajemna, którą każdy może posiąść
  • Jak nauczyć się gotować?
  • Gotowanie można polubić!
  • Warto polubić potrawy z parowaru
  • Kuchenne sprzęty ułatwiające życie
  • Na co zwrócić uwagę, wybierając catering?
  • Barszcz z uszkami nie tylko od święta
  • Duszony łosoś w ogórkach, czyli coś niebanalnego
  • Jarskie kotlety lepsze niż mięsne
  • Kapuściana zupa dobra na jesienne chłody
  • Oryginalne sałatki w słoikach
  • Dynia na różne sposoby
  • Polędwica w koszulce – potrawa łatwa, ale wyrafinowana
  • Dlaczego warto zaglądać na blogi kulinarne?
  • Jak polubić owoce morza?
  • Jak gotować tanio, ale dobrze?
  • Czy trzeba wystrzegać się kostek rosołowych i zup w proszku?
  • Korzystanie z cateringu – tak czy nie?
  • Wykwintna potrawa – tatar śledziowy
  • Zdrowe strączkowe – przepis na sałatkę fasolową
  • Jak przygotować idealną kapustę z grochem?
  • Jedzmy ryby jak najczęściej
  • Eksperymenty w kuchni bardzo wskazane
  • Chłodnik – niezastąpiony latem, ale pyszny przez cały rok
  • Z czego przyrządzać zapiekanki?
  • Polska kuchnia też może być zdrowa
  • Catering, co to znaczy?
  • Catering na wesele
  • Catering dla szkół
  • Catering na szkolenie dla pracowników
  • Catering na urodziny dziecka
  • Catering dla szpitala
  • Catering dla diabetyka
  • Catering dietetyczny
  • Catering na wigilię
  • Catering na Wielkanoc
  • Catering na sylwestra
  • Gotowanie potrawy na święta Bożego Narodzenia
  • Gotowanie potrawy na Wielkanoc
  • Gotowanie potrawy dietetycznej
  • Gotowanie potrawy dla dzieci
  • Gotowanie potrawy dla niemowląt
  • Gotowanie potrawy dla diabetyków
  • Gotowanie potrawy dla matki karmiącej
  • Gotowanie potrawy dla osoby z problemami układu pokarmowego
  • Gotowanie potraw na imprezę dla młodzieży
  • Zdrowe gotowanie dla najmłodszych
  • Zdrowe gotowanie na czasie
  • Katering na przyjęcie w domu
  • Gotowanie pierwszych obiadków dla niemowlęcia
  • Ryba na talerzu
  • ryby gotowane na parz
  • Co ułatwia trawienie
  • Zdrowa żywność
  • Co dobrego w warzywach
  • Dlaczego warzywa są dobre?
  • Wartość domowych posiłków
  • Sposoby przetwarzania żywności
  • Czym jest przetwarzanie żywności
  • Wspólne gotowanie z dzieckiem
  • Gotowanie z dzieckiem
  • Dietetyczny katering w służbie zgrabnej sylwetki
  • Zdrowy katering na nasze zdrowie

  • Kuchenne sprzęty ułatwiające życie
    Na rynku wiele jest sprzętów i urządzeń, które pomagają nam w codziennym przygotowywaniu posiłków, usprawniając naszą pracę i skracając jej czas. Warto się w nie zaopatrywać jeśli tylko możemy sobie na to pozwolić i na przykład mamy miejsce do przechowywania tych urządzeń, gdyż poza wymienionymi czynnościami, są one również ...
    Na co zwrócić uwagę, wybierając catering?
    Decydując się na skorzystanie z usług cateringowych, warto dobrze przyłożyć się do wybrania odpowiedniej firmy. Oczywiście jeśli ktoś może nam polecić sprawdzone przedsiębiorstwo, to nie ma żadnego problemu, ale jeśli sami dokonujemy wyboru, to nie powinniśmy tego czynić pochopnie, zwłaszcza gdy na barkach danej firmy zamierzamy u ...
    Barszcz z uszkami nie tylko od święta
    Gotowanie czerwonego barszczu z uszkami wcale nie musi ograniczać się tylko do Wigilii. Wiele osób chętnie przygotowuję tę potrawę również poza świętami. Do przygotowania jej potrzeba: 1 kg buraków, 40 dag kwaśnych jabłek (antonówek, renet), 2 cebule, pół selera korzeniowego, 3 suszone grzyby, 4 ząbki czosnku, listek laurowy, po 2 ...

    Page 1 of 2 1 2 »