Warto polubić potrawy z parowaru

Date 11 sep 2011

image

W ofercie niemal wszystkich firm sprzedających sprzęty kuchenne znajdują się parowary. Jednak przeglądając choćby fora o tematyce kulinarnej, można zauważyć, że wiele osób wypytuje o ten sprzęt, bo nigdy nie miało z nim do czynienia. Pojawiają się przede wszystkim pytania, co można przyrządzać w takim garnku i jak gotować w nim potrawy, by były one smaczne skoro nie dodaje się do nich przypraw. Udowadnia to, że sprzęt tego rodzaju nie jest jeszcze w Polsce popularny. Nie ma w tym niczego dziwnego, bo przecież ciągle jeszcze w naszym kraju króluje kuchnia tradycyjna i większość z nas na co dzień jada potrawy, w skład których na pewno nie wchodzą składniki przygotowywane na parze. Duża część osób, które miały okazję takiego jedzenia z parowaru spróbować, narzeka, że jest ono jałowe i bez smaku. Trudno się temu dziwić, skoro jesteśmy przyzwyczajeni do kuchni ciężkiej, tłustej i dobrze przyprawionej. Jest to wielki problem zwłaszcza w przypadku mężczyzn, którzy uwielbiają pikantne potrawy i tłuste mięsa, ale czasami, zwykle ze względów zdrowotnych, muszą przerzucić się na marchewkę gotowaną na parze i białą rybę, również z parowaru. Warto jednak przyzwyczajać się do takiej żywności, bo nie dość, że jest ona bardzo zdrowa i można ją przyrządzić znacznie szybciej niż tradycyjny obiad, to może być również smaczna, trzeba tylko wiedzieć, jakich ziół i przypraw używać, najlepiej wybierając te zdrowe i polewając jedzenie na talerzu niewielką ilością oliwy z oliwek, by nie było suche. nowe chwilwki online na blog.pozyczkabez.pl

Co dobrego ugotować

Date on 29 aug 2011


Kuchenne sprzęty ułatwiające życie
Na rynku wiele jest sprzętów i urządzeń, które pomagają nam w codziennym przygotowywaniu posiłków, usprawniając naszą pracę i skracając jej czas. Warto się w nie zaopatrywać jeśli tylko możemy sobie na to pozwolić i na przykład mamy miejsce do przechowywania tych urządzeń, gdyż poza wymienionymi czynnościami, są one również ...
Na co zwrócić uwagę, wybierając catering?
Decydując się na skorzystanie z usług cateringowych, warto dobrze przyłożyć się do wybrania odpowiedniej firmy. Oczywiście jeśli ktoś może nam polecić sprawdzone przedsiębiorstwo, to nie ma żadnego problemu, ale jeśli sami dokonujemy wyboru, to nie powinniśmy tego czynić pochopnie, zwłaszcza gdy na barkach danej firmy zamierzamy u ...
Barszcz z uszkami nie tylko od święta
Gotowanie czerwonego barszczu z uszkami wcale nie musi ograniczać się tylko do Wigilii. Wiele osób chętnie przygotowuję tę potrawę również poza świętami. Do przygotowania jej potrzeba: 1 kg buraków, 40 dag kwaśnych jabłek (antonówek, renet), 2 cebule, pół selera korzeniowego, 3 suszone grzyby, 4 ząbki czosnku, listek laurowy, po 2 ...

Page 1 of 2 1 2 »