Zdrowy katering na nasze zdrowie

Date 11 sep 2011

image

Posiłki przygotowane smacznie, różnorodnie i lekkostrawnie wyjątkowo przysłużą się naszemu organizmowi. Aby zniwelować uczucie głodu, należy je dobrze pogryźć i przeżuć, oraz popić większą ilości wody, to da uczucie sytości na dłużej i sprawi, że dieta szybciej przyniesie upragnione efekty. Najczęściej firmy współpracują z dietetykami oraz szefami kuchni, którzy ukierunkowują przygotowanie i dbają o jakość serwowanych potraw. Oprócz zdjęcia z nas obowiązku przygotowania dietetycznego jedzenia, pozbywamy się również kłopotu zmywania po gotowaniu, oraz oszczędzamy ogrom czasu na pilnowanie każdego detalu i stanie nad garnkami. Potrawy oferowane w tym zakresie, są pełnowartościowe, bezpieczne dla zdrowia oraz pięknie podane. Wizualna strona jedzenia jest niezwykle istotna, ponieważ ładnie połączone elementy posiłku pływają na nasz apetyt stosunku do dania, więc łatwiej jest przełknąć osobom sałatę, osobom które jej nie lubią, jeśli będzie wyglądała atrakcyjnie. Oczywiście nie musimy się martwić o to, że posiłki będą monotonne i nudne, ponieważ doświadczony szef kuchni jest wstanie tak modyfikować potrawy, aby nadal spełniały one swoje cele, a przede wszystkim nie znudziły się po tygodniu. Oczywiście usługi kateringowe, to nie tylko propozycje dla osób będących na diecie, ale dla każdego, kto marzy o bezproblemowym zadbaniu o sylwetkę i dostarczeniu swojemu ciału regularnych i najlepszych składników odżywczych.

Co dobrego ugotować

Date on 29 aug 2011


Jak idealnie smażyć potrawy
Choć potrawy smażone nie należą do potraw zdrowych, to jednak wszyscy chętnie je jadamy. Warto więc poznać zasady przyrządzania smażonych potraw, jeśli przy ich przygotowaniu będziemy się kierowali podanymi wskazówkami, to potrawy przyrządzone zgodnie z nimi będą zawierały mniejszą ilość kalorii, będą też zawierały mniejszą ...
Jak przyrządzić ciecierzycę
Ciecierzyca jest rośliną strączkową mało znaną w naszym kraju. Roślina ta pochodzi z Azji. Bardzo często nazywana jest także cieciorką. Jest ona jednym ze źródeł bardzo cennego białka, dlatego powinna znaleźć się nie tylko w diecie osób na diecie wegetariańskiej, ale nas wszystkich. Zanim przystąpimy do przygotowania potraw z ci ...
Do czego można wykorzystać kuskus
Kuskus jest bardzo drobną kaszką, która powstaje ze specjalnej odmiany pszenicy. Wystarczy ją tylko zalać wrzącą wodą i odstawić na kilka minut, aby następnie przygotować z niej bardzo wiele smacznych potraw. Kaszkę kuskus możemy wykorzystywać na bardzo wiele sposobów, doskonale smakuje podana na gorąco lub na zimno, może być baz ...

Page 1 of 2 1 2 »